× Rólam Impro painting Impro Painting Események Visszajelzések Grafo skiccek Galéria Kapcsolat
☰ Menü

Impro Painting

Underground terápiás jellegű alkotóműhelyeimen jelen vannak az absztrakt expresszionizmus, gesztusfestészet, akciófestészet tendenciái, művészetterápiás elemek, és különféle segítő szakmák módszereinek komponensei. A szabad alkotáshoz grandiózus méretű felületeket lehet választani. A folyamat közben nem kell vigyázni arra, mi lesz festékes, szabadon lehet kísérletezni, fröcskölni. Az improvizációs festést egy tudatosan felépített és formált zenei összeállítás támogatja. Az avantgard kompozíció egyik pillére, hogy változatos zenékkel dolgozom, minden csoporton egy stílusban elmerülve. Vannak a racionalitás régióját erősebben megbillentő metál, techno, törzsi témák és a szelídebb chill, klasszikus és jazz dallamok is.

A foglalkozás kezdeti részében a fókusz a résztvevők saját jelenükbe, érzéseikhez, testi érzeteikhez, több rétű aktualitásukhoz való megérkezésén van. Mindezeket az egyéni folyamatokat komplex, heterogén feladatatak ösztönzik. A festést követően a lezáró, megosztó blokk is rendkivül lényeges, ahol az asszociációk is szerepet kapnak.

A szabad alkotás újrafelfedezése izgalmas jelenség. Azért ismételt felfedezés, mert gyermekkorunkban mindannyian tapasztaltuk már, csak elhanyagoltuk, legtöbb esetben blokkok is kialakultak. Szinte mindenkinek van negatív emléke arról, hogyan vették el egy életre a kedvét a zenéléstől, rajzolástól, festéstől, bárminemű alkotástól azzal, hogy amit készített, azt nem becsülték és technikai, esztétikai elvárások nyomása alá helyezték. Társadalmunkban a művészetnek inkább a dekorációs, esztétikai, utánzó funkciója preferált. A belső képekkel való munkával, amikor önmagunkat fejezzük ki és nem a környezetet másoljuk, sajnos sokan nem találkoztak még saját élményben, vagy azt hiszik, ez tehetséges művészek kiváltsága csupán. Misszióm, hogy bárki megtapasztalhassa, hogy a művészet (ön)kommunikációs csatornájának alkalmazása nem különleges kiváltság, hanem mindenki számára elérhető eszköz, tudatállapot. Nem kell kiemelkedő tehetség hozzá. Az alkotás által megélhető élményeket, átalakulást, újrarendeződést konstruktív megtapasztalni, beépíteni eszköztárunkba. Ennek a dinamikának elsősorban a transzformáló, szublimáló, önkifejező funkciója dominál a workshopon, ami sokat lendít az önismereti úton lévő életfeladatok elakadásain, krízishelyzetekben. Személyes, modern rituálé lehetősége rejlik az alkotási élmények átélésében. Ez lehet egyéni megéléstől függően konkrét élményfeldolgozás, mély önismereti utazás, blokk oldása vagy kötetlen örömfestés, esetleg stresszlevezető kidolgozás. Ez a felnőtt játék végtelenül egyedi, archaikus elemekkel operáló lelki-tesi improvizáció, amit az ösztönös, mély zene katalizál. Megérkezés egy másik tudatállapotba, tudatosságba, ahol egy intenzív, de meditatív érzet kapcsol be, ami egyben elmerülés az elvárások nélküli létbe. Nem adok szabályokat, csak kereteket, és biztonságos teret, támogatást, hogy önerőből teret kapjon a saját élmény kibontakozása. Mindenki, bármilyen lelki alkatú, korú ember képes erre. Nem az számít, hogyan néz ki esztétikai szempontból az alkotás, hanem az átélt folyamat. A dekorációs kritériumokat elengedjük. Mély utóélete van egy ilyen alkalomnak, amiben a belső utazás folytatódik. Akár a kép festése is folytatódhat, de a pszichikai munka mindenképpen.

“A szertartás mindig kiemelkedés a hétköznapokból, visszakapcsolódás az egységhez és a teremtéshez. Ahol egységre törekednek, ott gyakran szertartás történik – és ahol szertartás történik, ott megjelenik az egység. Az egység a világgal, a kapcsolat azzal, ami túlmutat az emberen, az egyszeri emberi létezésen. A szertartás lényege az élmény, az átlényegülés, a meghaladás, a tudatosság, a külső és belső előkészületek, esetleg próbatételek, az idő megszentelése és az élet megszentelése – amikor az idő puszta mennyiségből egycsapásra minőséggé változik át.”

Csörgő Zoltán: A szimbólumok és szertartások szerepe a modern kori ember életében.

A korábbi workshopok képeiből itt tudsz szemezgetni

Árak és jelentkezés

- A belépőjegy 16 500 forint (early bird 13.900), ami tartalmazza: a védőruha, szemüveg, lábzsák, gumikesztyű használatát, 10 dl festéket (amiket kis üvegekben majd hazavihetsz), welcome drinket, csini IP papírtáskát, festéshez szükséges minden eszköz használatát. A workshop után egyéni konzultációra is lehetőség nyílik, valamint az élményt megörökítő fotókat is megkapják a résztvevők. 

- Gondosan előkészített, csiszolt és alapozott, kemény, fa alapanyagú, nagy felületekre festünk, amiken az alkotásodat száradás után haza is viheted. Sokféle arányú, méretű felületet közül választhatsz, a legkisebb 76X76 cm, a legnagyobb 120X140cm. Egyedi áraik vannak (árkategóriák 5500-9500 Ft között), amiket a helyszínen tudsz kiválasztani és megvásárolni. Bővebben: Festőfelületek

Aktuális workshop, jegyek

A Facebookon is követhetitek a meghirdetett időpontokat
Az alkotóműhelyek a Szimpla Teremben kerülnek megrendezésre.

Október 26. - Impro Painting workshop
Dinamikus psziché illusztráció - Techno

Techno zenére Impro Painting

Facebook esemény | TIXA jegyvásárlás

November 3. - Impro Painting workshop
Dinamikus psziché illusztráció - Törzsi/Tribal

Törzsi/Tribal ambient zenére Impro Painting

Facebook esemény | TIXA jegyvásárlás

November 9. - Impro Painting workshop
Dinamikus psziché illusztráció - VOCAL&EMOTION

VOCAL&EMOTION zenére Impro Painting

Facebook esemény | TIXA jegyvásárlás

November 30. - Impro Painting workshop
Dinamikus psziché illusztráció - Techno

Techno zenére Impro Painting

TIXA jegyvásárlás

Egyedi kérésekkel is meg lehet keresni, sokféle kívánságot megvalósítottunk már. Baráti, vagy céges festés esetén a csoportra szabom a tematikát. Zárt, privát eseményhez vedd fel velem a kapcsolatot

Kiscsoportos formában indulnak a workshopok, így hamar betelnek. Aki nem szeretne lemaradni, feiratkozhat az elsőbbségi listára, ami azt jelenti, hogy a frissen publikált eseményekről kap egy mailt. Ide kattintva küldd el nekem a mail címedet és a jövőben kapni fogod a friss infókat 

AJI Ajándékkártya elfogadóhely

AJI Ajándékkártya elfogadóhely

 

Visszajelzések 

"Elindultam festegetni, de sokkal több lett belőle. Egy fantasztikus élmény, egy rögtönzött titkos kör, akivel örökké a mienk az emlék, egy instant “egy alkalmas” család. Védett környezetben megtapasztalhattam milyen is inspiráló zenére vászonra vinni azt, amit szavakba nem biztos, hogy mernék önteni. Szuperül meg van komponálva minden egyes perce. Nagyon köszönöm. Már most visszatérő vendég lettem, és mindenkinek bátran ajánlom, hogy tegyen vele egy (vagy több) próbát. Ebben a mai őrült, szabályokkal teli világban ez egy olyan hely, ahol önmagad lehetsz, és vállalhatod minden mosolyod, könnycsepped és azt, amit ezek, a zene és a színek kihoznak belőled. Ítélet nélkül."

"Egy ilyen festés nagyon jó alkalom arra, hogy kicsit kívülről és cselekvésen keresztül éld át saját magad. Engedd meg magadnak, hogy hibázz, újrakezdj, folytass! Ne akarj alkotni, csak alkoss, csináld, ne gondolkozz, ne latolgass, a dolgok általában nem pontosan úgy sikerülnek ahogyan eltervezted, éld meg ezt a különbséget tét nélkül és lépj tovább, de tanulj belőle, és kezdd újra. Ez a gyakorlat maga, aminek a végére elképesztően felszabadult és lecsillapodott tudatállapotot lehet elérni"

"Nagyon érdekes volt, hogy - bár nem akartam, de - elvárásokkal kezdtem neki a festésbe, aminek az lett az eredménye, hogy az ötödik percben eljutottam oda, hogy "kész a mesterművem". Nézegettem egy darabig, aztán egy hirtelen mozdulattal nyakon öntöttem egy adag festékkel, és ilyenkor kezdődött csak az igazi utazás  :) Imádtam minden percét!"💚👆✨

Tovább a többiek élményeihezMitől is intenzív egy Impro Painting alkotóműhely?

Mitől is intenzív egy Impro Painting alkotóműhely?

Mert nem "csak" festünk. Pedig a szabad alkotás már önmagában új dimenziókba visz el, főleg ideális zenére. Azonban ahhoz, hogy kimaxoljuk az élményt, meg kell lazítani az intellektuális páncélt. 
Tovább olvasom...Állványok

Állványok

Ezen a téren sem apróztuk el a méreteket. Bátran állíthatjuk, hogy csúcsminőségű műtermi festőállványokon dolgozhattok, amiket az alkotójuk (Bedőcs Zsolt) “Zsófia” művésznévvel látott el. Zsófiáink fenyőfából készültek, és mindkét oldaluk használható, tehát egy állványt ketten is igénybe vehettek. Állítható magasságúak, stabil rögzítési pontjainak köszönhetően az óriás felületeket is erősen tartja. Festőállvány Manufaktúra (http://www.muveszkellekek.hu) keze munkájának köszönhetjük ezeket a csodaszép darabokat.
Tovább olvasom...Jelentkezés/Érdeklődés

Kérdésed van? Írj nekem üzenetet!